Buzludzha-Monument.com не е политически уебсайт и оперира с нестопанска цел, посвещавайки се на споделяне на информация относно Дом паметник Бузлуджа в България. Уебсайтът не е свързан с българското правителство, което към момента е собственик на паметника. При липсата на каквато и да било онлайн платформа, посветена на паметника, този уебсайт се доближава най-много до това да бъде официалния сайт на Бузлуджа. 

Ако желаете да научите повече, да се включите в инициативата или да предложите обратна връзка, моля използвайте формата за контакти по-долу.

 

ЕКИПЪТ

Buzludzha-Monument.com, създаден през юни 2016 г. e проект за сътрудничество между Ричард Ф. Мортън (Университет на Централен Ланкашър) и Дора Иванова (фондация “Проект Бузлуджа”).


Dora resize.JPG

Дора Иванова е български архитект и ръководител на инициативата за опазване на Бузлуджа. Тя създава фондация “Проект Бузлуджа” през 2015 г. с цел запазване на сградата чрез повишаване осведомеността по въпроса и осигуряване подкрепата на политически и професионални общности, медии и граждани. Фондацията подпомага за цялостната преоценка на паметника и неговата социално-икономическа стойност.

Изпратете имейл


Richard.jpg

Ричард Ф. Мортън е британски докторант в Университета на Централен Ланкашър. След посещението си на Бузлуджа по време на почивка в България през 2007 г., той остава очарован, като посещава паметника многократно, събира значително количество исторически данни и се среща с архитекта. Оттогава той е водил екскурзии до Бузлуджа и е споделял изследванията си както онлайн, така и в печата. Неговия докторат изследва бъдещия потенциала за туризъм на това място.

Изпратете имейл